Kooptips

Dit gereedschap heb je nodig voor houten modelbouw

gereedschap voor houten modelbouw

Onmisbare tools voor houten modelbouw

Speciaal gereedschap voor houten modelbouw is online vaak even goed zoeken vandaar dat we het je wat makkelijker maken. Eindelijk heb je gespaard om je favoriete historische modelbouw project aan te schaffen. Dan is er niets vervelender als je er achter komt dat je belangrijke gereedschappen mist om er een succes van te maken. We hebben een handig overzicht gemaakt van de aanbevolen gereedschappen die je kunt gebruiken.

Minimale benodigdheden

Lijm
Het klinkt logisch maar we gaan het toch benoemen:  je hebt om te beginnen lijm nodig. Alle onderdelen moeten namelijk aan elkaar gelijmd worden.

Hobbymes en zijkniptang
De volgende onmisbare tool is het hobbymes, deze gebruik je om voorgestanste onderdelen makkelijker en zonder te beschadigen uit de vormen te verwijderen en om onderdelen op maat te snijden. Een zijkniptang gebruik je om houten latjes en metalen onderdelen op maat te knippen.

Pincet
Omdat veel onderdelen erg klein zijn om te verwerken kun je niet om een pincet heen, door het gebruik van een pincet kun je met de grootste precisie werken en daar wordt het resultaat alleen maar mooier van.

Vijl, schuurblok en schuurpapier
Bij het zogenaamde “planken” van de romp van een schip en bijvoorbeeld het chassis van een koets heb je een vijl en/of fijn schuurpapier nodig om het hout mooi vlak af te werken.

Verf, vernis en penselen
Als je klaar bent met bouwen dan kun je het model afwerken met verf en/of vernis. We hebben in ons assortiment gekozen voor de enamel modelbouw verf van Humbrol. Deze is speciaal ontwikkeld voor modelbouw en verkrijgbaar in heel veel (maritieme) kleuren.

Gereedschapssets

Omdat niet iedereen zin heeft om eerst alle gereedschappen bij elkaar te zoeken, hebben we speciale gereedschapsets in ons assortiment opgenomen waarmee je direct goed voorbereid van start kunt gaan.

Deze sets bevatten de minimaal benodigde gereedschappen. Er is een onderverdeling gemaakt in gereedschapsets speciaal voor schepen en de variant voor gewone modelbouw. Ideaal voor als je een starter bent met deze mooie hobby.

Extra benodigdheden

Je kunt de basisgereedschappen uitbreiden met handige tools zoals een goede snijmat, lijmklemmen, tangenset, een bouwhulp kielklem, afplaktape en nog veel meer.

Als je naar aanleiding van deze blog nog vragen hebt over de verschillende gereedschappen dan kun je contact met ons opnemen via onze klantenservice pagina. We helpen je graag op weg.

Bekijk alle houten modelbouw gereedschap
Bron hoofdafbeelding: Freepik

Related Posts