Cadeautips, Nieuws

Reuzenpanda in Ouwehands dierenpark

reuzenpanda © WWF / Bernard De Wetter

[share title=””]

Welkom in Nederland!

ouwehands-dierenpark-rhenen-logo
 
Update: 30-03-2017. Het aftellen is begonnen naar de komst van de 2 panda’s Wu Wen en Xing Ya naar Ouwehands dierenpark in Rhenen. De komst van deze reuzenpanda’s per 12 april 2017 naar Nederland maakt ons trots dat wij hier allemaal deel van uit mogen maken maar heeft ook heel wat voeten in de aarde. Zo moet het panda verblijf in het dierenpark Rhenen aan strenge eisen voldoen om de panda’s een zo veilig en comfortabel leefomgeving te geven. Bij aankomst blijven de pandaberen nog in quarantaine en zijn begin mei in Ouwehands dierenpark te bewonderen.

Afgelopen dinsdag 10 januari 2017 was er namelijk voor de tweede keer hoog bezoek uit China om het toekomstige verblijf te controleren. Volgens de Chinezen was het pandaverblijf Pandasia “de mooiste van de wereld’. Toch was er ook een kritiek geluid te horen. Zo schijnt de waterval te lawaaierig te zijn voor de pandaberen, maar daar heeft het dierenpark wat op gevonden. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Bron foto/auteur: © WWF / Bernard De Wetter
reuzenpanda in nederland wnf

Wist je dat?

Pandaberen uitsluitend bamboe eten tot soms wel 40 kg per dag! Om deze grote hoeveelheden aan bamboe te verteren legt een volwassen pandabeer wel 100 drollen per dag. Panda’s leven het liefste in dichte bossen zoals de laaggelegen hellingen van de berggebieden in het westen van China (Yunnan). Bij de geboorte weegt een jong ongeveer 100 gram. Een volwassen dier kan het gewicht van ongeveer 100 kilo bereiken.

Panda populatie 

Het leefgebied van de reuzenpanda’s wordt steeds kleiner door ontbossing en aanleg van wegen/spoorlijnen. Het aantal reuzenpanda’s in het wild steeg tussen 2004 en 2014 met 17 procent, van 1600 tot 1850. Dat is een erg positief geluid na jaren van bijna uitgestorven te zijn.

Steun blijft nodig

Panda’s planten zich ook moeilijk voort. Een vrouwtjes panda is maar 3 dagen in het jaar vruchtbaar en mannetjes panda’s hebben sowieso een laag libido. Iets wat niet echt bijdraagt aan de groeie van de populatie. Toch is alle inzet van mensen, donaties, stichtingen, goede doelen waaronder steun aan het WNF ( Stichting Wereld Natuur Fonds) nog steeds hard nodig om dit prachtige dier ook voor toekomstige generaties te kunnen bewonderen.
Een definitieve datum voor de komst van de pandaberen in Ouwehands dierenpark is er nog niet. Wel is bekend dat je deze in het voorjaar van 2017 in Rhenen kunt bewonderen voor de komende 15 jaar. Leuk weetje? Mocht er een panda beer geworden worden moet een eventueel jong na vier jaar teruggeven worden aan het pandacentrum in het Chinese Wolong.

Ouwehands dierenpark Rhenen

Ontdek binnenkort in Rhenen een van de leukste en oudste dierenparken van Europa bij het Ouwehands dierenpark. Een mooi park met nog veel meer unieke dieren en avonturen voor het hele gezin! Tot die tijd kun bij Hobby&Co in elk geval je eigen reuzenpanda knutselen.

[button size=”small” style=”alt-button secondary” text=”Bekijk het bouwpakket reuzenpanda” link=”https://www.hobbyco.nl/product/reuzenpanda-houten-bouwpakket/”]