Nieuws

Origineel kinderfeestje thuis voor jongens 7-10 jaar

kinderfeestje 7-9-10 jaar jongen

Boys will be boys. Als je net denkt dat je een goed idee hebt voor een kinderfeestje voor jongens, dan kom je er achter dat je weer iets anders moet verzinnen. Of je zoon vindt het kinderachtig of sommige kinderen in de klas zullen het idee misschien niet leuk vinden. Elk kind is uniek, dus is het vaak zoeken naar een geslaagd idee voor een thema-kinderfeestje voor jongens in de leeftijd vanaf 7 tot 10 jaar. Met deze blog brengen we je misschien op een leuk idee. Kinderen in deze leeftijdscategorie zijn nog net te jong voor paintball, of andere stoere kinderfeestjes. Op deze leeftijd kun je nog thuiskomen met een betaalbaar creatief idee voor een kinderfeestje.

Met dit blog tover je een betaalbaar kinderfeestje om in een middag om nooit meer te vergeten. Kinderen zijn duur, kinderfeestje en verjaardagen ook. Alleen, kinderen hebben geen enkel besef wat iets kost. Daarom doe je er goed aan om iets leuks te bedenken wat je niet zo ‘raakt’ in je portemonnee. Verjaardagspartijtjes hoeven daarom niet duur te zijn. Zolang de aandacht van de kids maar blijft en het ze naar hun zin hebben.

kinderfeestje ideeen voor een jongen

Zo ook met dinosaurussen. Dino’s trekken de aandacht van volwassenen en kinderen. Waarom zou je denken? Nou, vanwege de grootte van deze twee viervoeters en gevleugelde dieren. Hoewel uitgestorven, zijn ze alom bekend in vele varianten, zoals landdieren, zeedieren, en natuurlijk vele bioscoopfilms, en series. Om maar over de vele merchandising nog maar te spreken.

dino knutselen groep 7

Dino’s als educatief en creatief speelplezier

Tip – Bedenk leuke spelvragen zoals een kinder triviant gezelschapspel met als thema dino’s – waarin kinderen vragen kunnen beantwoorden. Het kind dat de meeste vragen goed heeft, mag als eerste iets leuks kiezen uit de grabbelton (uiteindelijk mag elk kind iets kiezen).

lang nek dino maken van hout

De voetafdruk van de langnek dino zoals de Brachiosaurus bijvoorbeeld, hadden dinosporen van tussen de 142 en 147 meter.

Wat maakt ze dan zo interessant? Ze leefden miljoenen jaren geleden, en qua grootte kun je in deze moderne tijd je je amper voorstellen dat zulke grote dieren hebben bestaan. Kinderen raken er gefascineerd van en zo ook de vele spreekbeurten voor op de basisschool, die aan dit thema is besteed.

Creatief bezig zijn in een groep met jongens in deze leeftijd, moet vooral fun zijn. Niet te moeilijk= aandacht weg=geen geslaagd kinderfeestje. Immers, je wilt het beste voor je zoon toch?

De houten bouwpakketten met dino’s zijn makkelijk in elkaar te zetten, van alleen de dino’s in deze blog, te herkennen aan het FSC logo, zijn er stap voor stap bouwinstructies verkrijgbaar. Wel moet je deze stap voor stap bouwinstructies op een laptop, pc volgen, maar omdat ze niet moeilijk zijn, lukt het kinderen in principe ook zelf met een beetje hulp van een ouder.

dinosaurus geraamte-skelet-spreekbeurt

Wist je dino’s eieren legden net zoals krokodillen?

Met de houten bouwpakketten dinosaurussen maak je een heus 3D model geraamte van de meest bekende en populaire dino’s. Je kunt de dino’s het beste lijmen – anders vallen ze uit elkaar onderweg als je de kids naar hun ouders terugbrengt – en je kunt ze verven.

Tip – Afhankelijk of je budget het toelaat, varieer met dit thema door in de ochtend te gaan knutselen – en in de middag naar een dino thema-pretpark te gaan. Er zijn er meerdere in Nederland. 

kinderfeest inspiratie jongen

Ideeën voor een verjaardagsfeest jongen 8 jaar

 

Wat heb je nodig voor een betaalbaar kinderfeestje voor thuis?

Elke dino kost een kleine 4 euro. Nou, als je uitgaat van een kinderfeest met 5 tot 10 kinderen ben je maximaal 40 euro kwijt aan een leuke middag vol knutselplezier!

-25%
Pterodactylus - Houten bouwpakket
Sluiten

Pterodactylus – Houten bouwpakket – 52 cm

Laatste outlet voorraad dus OP=OP!
 3,99  2,99
-25%
Houten bouwpakket Apatosaurus
Sluiten

Apatosaurus – Houten bouwpakket – 37 cm

Laatste outlet voorraad dus OP=OP!
 3,99  2,99

Verder heb je nodig:

  • Acrylverf setjes om de dino’s te verven;
  • Verjaardagstaart;
  • Frisdrank;
  • Wat vrolijke verjaardagslingers;
  • Een grote frietpan of budget van +- 50 om voor ieder kind een frietje, snackje en wat drinken bij de plaatselijke friettent te halen.

Wat zal je kwijt zijn? Ongeveer 100 euro en de kinderen hebben een hele leuke middag. Snij de taart maar alvast aan!

knutselen met jongens

Hoe oud je ieder kind tevreden?

Als je verschillende houten bouwpakketjes uitkiest voor het kinderfeestje, dan zou je het risico kunnen lopen dat het ene kind een T-Rex wilt, de ander een Stegosaurus. Dit kun je makkelijk voorkomen door allemaal dezelfde bouwpakketten te kiezen. Geen gemor, geen ruzie en ieder kind blij. Je zou kunnen denken, saai? Valt mee. Laat ze het bouwpakket verven met een leuke set acrylverf. We kunnen je verzekeren dat elke dino er dan anders uitziet:) Nou we hopen dat je door het lezen van dit blog wat inspiratie hebt opgedaan voor een origineel kinderfeestje!

kinderfeest jongen
thema verjaardagsparty jongen groep 6-7-8