Kooptips

Metal Earth bouwmodellen

metal earth nederland

Hobby&Co is een officieel verkooppunt voor Metal Earth Nederland. Hiermee hebben we het grootste assortiment aan Metal Earth bouwmodellen verkrijgbaar in onze online hobby winkel. In dit blog een overzicht van ons assortiment Metal Earth modellen. 

Wat is Metal Earth?

Metal Earth zijn voorgestanste metalen bouwplaten waarmee je een 3D model bouwt. Met ruim 175 modellen hebben we het grootste assortiment van Nederland. De veelzijdige bouwsets kenmerken zich door hun metallic gekleurde modellen en sinds kort ook met kleur.

Hoe zet je deze bouwpakketjes in elkaar?

  1. Eerst haal je alle voorgestanste onderdelen uit de metalen bouwplaten door deze te knippen, te vouwen, schuiven, draaien of te plooien.
  2. Start vervolgens met bouwen. Vouw de onderdelen in de juiste vorm.
  3. Dit doe je door twee stukjes aan elkaar met de lipjes of pinnetjes door een gleuf te schuiven. Deze modellen zijn overigens in elkaar te zetten zonder lijm. Wel raden we je aan om een kniptang, nijptang en een rechte puntbektang te gebruiken. Deze set kun je hier bestellen.

Je hoeft geen professioneel modelbouwer te zijn om deze 3D modellen te bouwen. In elke verpakking staan praktische instructies stap voor stap uitgelegd.

Welke Metal Earth modellen zijn er?

Er zijn diverse sets beschikbaar o.a. voertuigen, dieren, schepen, vliegtuigen, muziekinstrumenten, ruimtevaart, Batman, Star Wars, gebouwen. Hieronder een kort overzicht.

ICONX serie
Deze sets onderscheiden zich van de rest vanwege hun afmetingen. Ze hebben namelijk grotere afmetingen en zijn gedetailleerder. Dus als jij meer uitdaging zoekt is deze ICONX serie hetgeen wat jij nodig hebt! Met deze premium serie van Metal Earth maak je van staalplaatjes zeer mooie 3D modellen.

Vlinders – Butterflies serie
Een mooi diervriendelijk alternatief voor verzamelaars. Deze 3D vlinders kun je mooi presenteren in een lijstje voor aan de muur of neerzetten. Koop een leuk tweedehands of nieuw lijstje(s) en plaats ze erin. Zo zie je maar als je maar creatief genoeg bent dan hoeft een nieuwe interieur item niet duur te zijn.

metal earth vlinder- butterfly-01

Beroemde gebouwen zoals de Big Ben, Toren van Pisa, Notre Dame en meer. Hieronder weer een kleine greep uit het assortiment.

Ridder – armor serie

Banner vector created by vectorpouch – www.freepik.com

metal earth -star wars

Metal Earth maakt van bouwen met metaal echt een hobby. Veel mensen verzamelen de leuke sets als collectors items. Het is dan ook niet zo gek dat het één van de populairste thema’s is.

Zo brengt Metal Earth diverse sets op de markt waarin de Marvel karakters zoals Iron Man en Batman centraal staan.

Niettemin vindt de Star Wars serie ook gretig aftrek onder echte Star Wars verzamelaars. En ontwikkeld Metal Earth bij nieuw uitgebrachte block buster films steeds nieuwe sets.

Naast de metalen bouwpakketten van Star Wars, zijn er ook diverse modellen van die populaire tegenhanger Star Trek verkrijgbaar met als koploper de USS Enterprise. Een must see voor echte Trekkies.

metal earth star trek

metal earth-harry-potterHet is alweer even geleden dat de eerste Harry Potter film uitkwam. En de vele films die daarop zouden volgen. Metal Earth heeft hiervan zes modellen uitgebracht waaronder o.a. de “the golden snitch”, Hagrid’s Hut, en de Harry Potter Hogwarts express. Laatstgenoemde is de bekende Harry Potter trein.

metal earth-transfomersAls je zegt Transformers, zeg jij natuurlijk., Robots in disguise! Zing je al mee? Wie is er niet groot mee geworden. Deze stoere jaren 80 icoon blijft ongekend populair onder kinderen en volwassenen. Dus ook van deze metalen 3D modellen zijn de meest bekende Transformers figuren online te koop. Met stipt op 1, Optimus Prime en Megatron. Kies jij voor het goede of het kwaad? Of speel ze allebei tegen elkaar uit met Bumblebee en Soundwave. De keuze is aan jou.

metal earth transformers bouwpakket

Voor wie zijn deze sets geschikt?

Om te beginnen voor iedereen die van bouwen houdt! Als we er een leeftijd aan moeten koppelen adviseren we deze sets vanaf de leeftijd vanaf 14 jaar tot 99 jaar. De sets zien er priegelig uit, maar met het juiste gereedschap zijn ze eenvoudig in elkaar te zetten.

Zijn de modellen geschikt om mee te spelen?

De sets zijn niet geschikt om te spelen. Daarentegen zijn ze wél geschikt om neer te zetten, of te bewonderen in het interieur.

Waar moet je opletten als je Metal Earth koopt?

Zoals met veel producten is er online veel namaak verkrijgbaar. Sommige webshops benoemen hun metalen bouwmodellen onterecht “Metal Earth”, maar soms koop je een kat in de zak. Hieronder geven we je een aantal tips waar je op moet letten.

  • Op de verpakking van het product moet de merknaam van de fabrikant “Fascinations, Inc.” er op staan;
  • Staat er geen afbeelding van de verpakking bij? Betaal achteraf bij de webshop om de merknaam op de verpakking te controleren;
  • Als een product te goedkoop aangeboden wordt is dit 9 van de 10 keer namaak. Namaak producten hebben dunner metalen platen met als gevolg dat ze hierdoor sneller afbreken;

Ook zo benieuwd naar alle metalen bouwpakketten? Bekijk ze allemaal!

Metal Earth modellen