Cadeautips, Kooptips

Maak kennis met onze balsa houten vliegtuigen

Deze week  zetten we speciale modelbouw gadgets letterlijk en figuurlijk in het zonnetje. Ga je deze zomer lekker vertoeven op de camping in Nederland en zoek je nog leuke bezigheid om te doen? Zoek binnenshuis even de verkoeling op en start met bouwen. Als je klaar bent met bouwen zoek je het lekkere weer op en vliegen maar….

Onze balsahouten vliegtuigen die echt kunnen vliegen zijn de perfecte gadget voor opa’s, vaders en hun (klein)kinderen die houden van bouwen en vliegen.

Wat zijn het voor modelbouw vliegtuigen?

De constructie van het model bestaat uit een opgebouwd balsahout skelet (raamwerk), bekleed met zeer lichtgewicht Esaki papier.

De balsa-raamwerken zijn gebouwd op basis van een plattegrond die op de exacte schaal van het model is afgedrukt, wat in wezen de originele technische tekening van het echte vliegtuig is.

Het model wordt aangedreven met een elastiekmotor die voor de vlucht dient te worden opgewonden.

Allereerst de verpakking

Het balsa houten vliegtuig zit verpakt in een smal formaat vintage verpakking. Ideaal om als cadeau mee te nemen op reis, maar nog belangrijker, het ziet er ook heel fraai uit om cadeau te geven! Ook voor het gewicht moet je deze gadget niet laten staan. Het vliegtuig en de doos weegt maar 274 gram. Erg weinig dus voor iets waar je veel plezier mee kan hebben.

De inhoud

3 x Balsa houten platen met laser gesneden onderdelen
1 x Houtlijm voor de houten constructie
1 x 150mm kunststof propeller
1 x voorgebogen motorhaak en -as
3 x kunststof neusbeschermingen met lage wrijving – één voor de schroef en twee voor de wielen van het onderstel
1 x acetaatblad voor de ruiten
1 x pianosnaar voor het hoofdonderstel en de staartwiel poten
1 x motorpin (cocktailprikker of tandenstoker)
1 x Rubber motor strip
Lichtgewicht Esaki papier om het model te bekleden
Het pakket verder een onderdelen referentieblad, bouwinstructies en markeringen voor op het vliegtuig, de markeringen zijn gedrukt op lichtgewicht Esaki papier.

Voor wie?

Deze Balsa houten modelvliegtuigen zijn geschikt voor de leeftijd vanaf 14 jaar. Niet jonger tenzij je bovenmatig intelligent bent.  Je moet heel nauwkeurig willen en kunnen werken. Het vereist enige ervaring en geduld bij het maken maar het is een erg leuk cadeau voor iemand die zelf een modelbouwpakket vliegtuig wilt bouwen.

Welke schaal heeft dit modelbouw vliegtuig?

Dit model is gemaakt op schaal 1:24 en heeft een spanwijdte van 460 mm.

Zijn het complete sets of heb ik meer nodig?

In principe zijn het complete bouwdozen, maar om deze modelbouw vliegtuigen in elkaar te zetten adviseren we wel onderstaande onderdelen in huis te hebben.

De volgende gereedschappen heb je nodig om het model te kunnen bouwen:

Bekijk hier het filmpje om te zien hoe dit vliegtuig echt vliegt

Onze gouden tip

Kies altijd een open plek zoals bijvoorbeeld een groot speelveld, park om te vliegen. Een plek waar niet al teveel mensen op één plek zijn. Kies daarom geen strand. Sowieso niet handig met water en de aanwezigheid van teveel mensen.