Cadeautips

Knutselideeën voor ouderen

knutseltip voor ouderen

Een leuke bezigheid voor ouderen

Wanneer ben je eigenlijk een senior? Dat is niet 1,2,3 zo te zeggen. Voor de een is dat 55, 60 en voor de ander 65 jaar. Laten we voor het gemak uitgaan dat zodra je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebt jezelf dan gelukkig mag prijzen en sowieso senior bent! Gelukkig omdat het leven nog zoveel moois te bieden heeft. Werk je bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis en zoek je nog een leuke activiteit voor senioren? Of misschien ben jij wel vrijwilliger, buddy, maatje voor een oudere en zoek je nog een leuke bezigheid om samen te doen? Lees dan snel verder.
Als je senior bent heb je eindelijk de tijd om de onvervulde wensen waarheid te laten worden. Misschien heb je gespaard voor die droomvakantie of heb je een speciale hobby die je wilt gaan doen. Het is altijd leuk en handig om doelen te blijven stellen als je ouder. Als oudere kun je ook kleiner denken en kennismaken met onze 3D puzzels van hout.

Geschikt voor beginners

Ouderen knutselen graag naarmate ze ouder worden. Het geeft senioren een leuke bezigheid voor hun vrije tijd. Ook beïnvloed het de fijne motoriek en coördinatie op positieve wijze. Welke beperking ouderen ook hebben. Het bouwen met een van onze houten bouwpakketten geeft altijd een voldaan gevoel.
Knutselen met hout kan nog op hoge leeftijd gedaan worden mits ouderen beschikken over de juiste materialen. Ook is het van belang om juiste bouwpakketten uit te zoeken die wel een uitdaging blijven, maar niet te moeilijk zijn. Daarom geven we je hier een aantal cadeautips welke 3d puzzels wij geschikt achten voor deze doelgroep.

Cadeautip voor opa

F-16 Fighting Falcon 3D houten bouwpakket

Deze straaljager is een eenmotorig en multi-functioneel jachtvliegtuig gemaakt voor defensie. Officieel geboren in 1974 en sindsdien wereldwijd veelvuldig in gebruik genomen. Van deze F16 zijn maar liefst 4500 en kan een snelheid bereiken van maar liefst 2414 km/u! Deze houten 3D puzzel F-16 is ideaal geschikt om cadeau te geven. Er zit een handig standaard bij zodat het net lijkt alsof het vliegtuigje zweeft.
Download hier de algemene handleiding

Cadeautip voor oma

3d puzzel-fsc-hout-speelgoed-zwaan

Houten bouwpakket zwaan

Er zijn wel 8 soorten zwanen. Hier in Nederland komt de ‘kleine zwaan’ het meest voor. Zwanen zijn monogame dieren die graag bij 1 partner blijven. Een zwaan als houten bouwpakket is een mooi decoratie object voor in huis voor oma. Zeker als ze nog steeds dol is op opa. Geef de zwaan een mooi plekje en verf deze desnoods in de gewenste kleuren.
Voor dit houten bouwpakket is een bouwinstructie beschikbaar

Bekijk alle puzzels

Designed door Freepik