Cadeautips, Nieuws

Knutselen voor kinderen op Dierendag 1/2

knutselen op dierendag

Knutselen voor kinderen op Dierendag 1/2

Woensdag 4 oktober 2017 is het Dierendag. De meeste leerlingen van de basisschool hebben woensdagmiddag vrij. Wellicht jij als ouder ook. Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit voor papadag op Dierendag of als moeder even quality time met je kids? In dit blog geven we het voortouw hoe je aan deze leuke dag iets blijvends overhoudt. 

Maak een houten 3D puzzel Bulldog voor aan de muur

Om je eettafel niet te beschadigen met verfresten kun je het beste karton of een zeil op de tafel leggen. Wij hebben gekozen voor een vuilniszak en deze vastgetaped op de tafel. Verwijder de plastic folie van het houten bouwpakket en verdeel de houten bouwplaten op de ondergrond.houten-bouwpakket-maken-bulldog

Kies vervolgens de gewenste kleur acrylverf voor je houten bouwpakket. Gebruik het bijgeleverde penseel om de houten bouwplaten te verven.

3d-puzzel-dierenkop

Laat houten bouwplaten 30 minuten drogen en draai ze om. Verf vervolgens de achterzijde van de bouwplaten. Indien nodig kun je voor een meer dekkende laag de bouwplaten nogmaals verven.

bulldog-kop-wanddecoratie

Laat de jouw bouwpakket nogmaals 30 minuten drogen en druk voorzichtig de voorgezaagde onderdelen uit de bouwplaten. Voor de smalle stukken raden we je aan een snijmesje te gebruiken omdat de verf blijft plakken aan het hout. Je wilt immers niet dat je puzzel afbreekt.

knutselen-met-dierendag

Gebruik de achterzijde van de foto om de verschillende onderdelen de nummeren. Gebruik hiervoor een potlood en schrijf licht op de bouwplaten welk nummer hierbij hoort. Deze handleiding werkt namelijk als een nummeringssysteem. In ons geval is er geen stap voor stap handleiding bij inbegrepen maar als je alle onderdelen nummert is het eenvoudig te doen. Doordat je de bouwplaten geverfd hebt heb je eigenlijk amper lijm nodig zodra je de onderdelen in elkaar schuift.

knutseltip-dierendag

Zet de vernis van Artesania Latina alvast klaar (zie afbeelding). Schuur voor het gemak de grove stukken weg met het bijgeleverde stukje schuurpapier en klaar is kees!

afwerking-wanddecoratie-hout
3d-puzzel-bulldog

Dit is het eindresultaat! Op onderstaande foto zonder vernis een leuke stoere witte Bulldog wandecoratie voor tijdens Dierendag. Leuk toch?

bulldog-head-fsc-hout

Dit is het eindresultaat met vernis. Ons advies gebruik vernis alleen als je gekleurde verf gebruikt dus geen wit. Door de vernis over de witte verf te schilderen blijft er een geelachtige gloed over het bouwpakket. Bij kleuren zoals zwart, rood, paars, groen, geel, blauw etc. heb je dan niet. Het is maar net wat je zelf mooi vindt.

De randen laten wij in dit voorbeeld voor wat het is en verven deze niet wit. Door de randen niet te verven versterkt dit het driedimensionaal effect wat in dit voorbeeld ten goede komt.
houten-dierenkoppen muurdecoratie-hond-bulldog-kop-2 bulldog-houten-bouwpakket-2

Klaar om net zo’n mooie wandecoratie te maken op Dierendag? Kies deze of een van onderstaande wanddecoratie dieren uit en stuur ons jouw gemaakte exemplaar via het contactformulier. De mooiste inzending ontvangt 15 euro shoptegoed te besteden bij hobbyco.nl. In ons volgend blog laten we je hetzelfde zien maar dan met een ander houten bouwpakket.


Bron hoofdafbeelding: Freepik

Bekijk alle dieren