Cadeautips, Nieuws

Knutselen voor Halloween – decoratie

Halloween cadeautips

Knutselidee voor Halloween

Hoe maak je een griezelige spin en bijbehorende pompoen voor tijdens Halloween? Hier leggen we het je uit. Op dinsdag 31 oktober 2017 is het Halloween! Dit van oudsher uit Ierland afkomstig Halloween feest kent ook zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Nederland daarentegen maakt elk jaar beetje bij beetje kennis van dit spookachtig feest. We gaan er even vanuit dat jij al precies wat Halloween inhoudt dus laten we zien hoe je een griezelige spin maakt en een Halloween pompoen.

Griezelige zwarte spin

Als je aan Halloween denkt denk je aan een zwarte spin, een pompoen, spinnenwebben, trick or threat, spoken, enge clowns en heksen. We laten je eerst zien hoe je van het houten bouwpakket spin een griezelige 3D puzzel maakt om je moeder de stuipen op het lijf te jagen! Daarna komen we terug op de Halloween pompoen.

Stap 1
Haal de 3D puzzel uit de verpakking. Wil je niet verven? Neem dan met potlood de nummers over van de handleiding en teken deze op de bouwplaten. Zie afbeelding hieronder.
halloween-spin-maken
Stap 2
Wij kiezen ervoor om de houten bouwplaten nog niet uit te drukken maar eerst te verven. Zowel de onder als de bovenkant van de bouwplaten zijn geverfd. Deze hebben we vervolgens laten drogen en de verschillende onderdelen uit de bouwplaten uitgedrukt.

Stap 3
Volg het nummeringssysteem door alle onderdelen met de corresponderende cijfers te verbinden. Lijm pas de onderdelen vast als je zeker weet dat deze in het juiste onderdeel geschoven zijn. Zie hieronder het resultaat van de houten 3D puzzel spin. We zijn helaas totaal vergeten om de ogen erop te plakken:(. Deze zijn bij het bouwpakket standaard bijgeleverd en staan natuurlijk wel leuker met ogen.

Pompoen

We raden je aan om vooraf met een stift een gezichtje op de pompoen tekenen. Dit werkt net wat makkelijker. Als je dat gedaan hebt, volg je de stappen zoals hieronder.
halloween pompoen

knutselen met een pompoen

halloween spin maken

Bron hoofdafbeelding: Freepik

Bekijk de spin

Nog meer inspiratie nodig voor Halloween? Bekijk hieronder de klantfoto’s van het Halloween spookhuis

halloween huis makenspookhuis maken voor halloweenklantfoto-halloween-decoratie-huis
 

Wil je ook dit Halloween spookhuis bouwen?