Cadeautips, Nieuws

Knutselen voor dierenliefhebbers – dierendag 2/2

knutselen op dierendag

Knutselen voor dierenliefhebbers – dierendag 2/2

In ons vorig blog “knutselen voor kinderen op dierendag” heb je al kunnen zien dat je van een houten bouwpakket een 3 puzzel kunt maken. In dit blog geven we je weer een inkijkje hoe wij nog een bouwpakket in elkaar zetten met het thema dierendag. Wie houdt er nou niet van dieren! Voor deze keer hebben we een teckel hondenkop voor aan de muur in elkaar gezet. Kijk snel hoe ons dit afgaat.

Wanddecoratie dierenkop

Een teckel is meestal bruin dus dachten we aan warme bruine kleur. Om deze romige en warme bruine kleur zo dekkend mogelijk te krijgen als op de foto hebben we toch wel 3 verflagen gebruikt. Tjsa, het oog wil ook wat:). We hadden ten tijde van het knutselen even geen precisiemesje voorhanden ondanks onze winkelvoorraad in het magazijn dus hebben we voor het gemak een pen gebruikt. Werkt bijna net zo goed maar je moet wel oppassen dat het hout niet scheurt. Volgende keer toch maar een precisiemesje gebruiken.

3-d-puzzel-teckel

Laag voor laag verven

Wat leuk! De teckel begint al vorm te krijgen. Voor dit kleine bouwpakket is alleen de handleiding op basis van een nummeringssysteem beschikbaar maar ook daar kun jij goed mee uit de voeten. Onze tip, begin bij de grote bouwplaten waarop je veel nummers ziet om de houten onderdelen in te schuiven. Op die manier volg je op logischer wijze de stappen. Wij hebben ervoor gekozen om de houten bouwplaten eerst te verven voor het mooiste resultaat. Durf je dit niet aan? Nummer alle onderdelen vooraf met potlood, zet de bouwplaten in elkaar en lijm deze vast. Verf dan pas jouw houten 3D puzzel.
leuke dingen voor in je kamer zelf maken

Hier het eindresultaat! Zie hier de bulldog 3d puzzel uit ons vorige blog samen met de teckel. Zijn ze niet snoezig? Kus!

hond knutselen 3d

Klaar om net zo’n mooie wandecoratie te maken op Dierendag? Kies een van de houten dieren uit onze webshop uit en stuur ons jouw gemaakte exemplaar via het contactformulier. De mooiste inzending ontvangt 15 euro shoptegoed te besteden bij hobbyco.nl. Iedereen ongeacht de leeftijd mag meedoen!

Bekijk alle 3D puzzels
 

Bron hoofdafbeelding: Freepik