Wanneer jouw bestelling gereed wordt gemaakt voor verzending ontvang een e-mail op het door jou opgegeven e-mailadres, in deze e-mail staat een track & trace code waarmee je de zending kunt volgen.

De pakketbezorger zal de zending normaal gesproken de eerstvolgende werkdag afleveren. Je dient er rekening mee te houden dat er op zon- en feestdagen geen pakketten worden bezorgd. Als je bijvoorbeeld op zaterdag besteld dan is het eerstvolgende aflevermoment op dinsdag.

Wanneer de pakketbezorger een pakket niet bij je kan afleveren bieden zij het standaard aan bij de buren. Als de pakketbezorging ook niet lukt bij de buren, dan zul je een bericht van de bezorger ontvangen. Op dit bericht staat een ‘niet-thuis-code’. Met deze code kun je op de website van PostNL een nieuw bezorgmoment inplannen die jou beter uitkomt.

Indien jij en je buren bij de tweede aanbieding niet thuis zijn en je jouw pakket niet hebt kunnen ontvangen, dan kun je met het bericht van de pakketbezorger de zending ophalen op één van de pakket afhaalpunten. Je hebt hiervoor twee weken de tijd. Daarna gaat de zending retour naar Hobby&Co. Als je jouw zending op gaat halen dien je je in sommige gevallen te legitimeren.