Nieuws

Hobby’s voor binnen: 2 type hobby’s om even te ontspannen!

De zomer van 2019 is bijna ten einde. Voorkom een winterdip! Om jouw summer mood positief door te trekken naar de herfstdagen is het enige wat je nog nodig hebt een leuke hobby voor binnen. Wist je overigens dat als je een hobby uitoefent, je dan overdag meer focus en aandacht hebt voor je werk, studie of school?

Kies daarom een vrijetijdsbesteding die zover mogelijk af staat van je werk. Niet dat je werk slecht is, integendeel. Maar we weten allemaal dat als je een hobby kiest die ver van je af staat, dat je dan het meeste ontspant. Doe eens gek. Sta eens kort stil bij wat ons brein dagelijks qua informatie moet bolwerken. Familie, relaties, werk, computer, samenwerken, collega’s, emoties van jezelf en die van anderen, verantwoording afleggen, verantwoording nemen en dan nog onze mobiel.

Okay, we kiezen er zelf voor om dagelijks het laatste nieuws, spelletjes, berichten te bekijken maar dat put onze brein een beetje uit. Daarom is het de kunst om de juiste balans te vinden. Door middel van dit blog maken we het jou eenvoudiger om hier de juiste weg in te vinden.

Hobby’s voor thuis: Hoe stap je uit je comfortzone?

Weet je, er zijn eigenlijk zoveel leuke hobby’s voor binnen. Het enige wat telt is dat je je een beetje goed voelt en dat je even alles opzij zet en gewoon iets zoekt wat bij je past. Soms is het ook even goed om uit je comfortzone te treden en een hobby te kiezen waarvan je misschien in eerste instantie het volgende denkt: truttig, saai, oubollig, ik kan het niet, ik ben niet creatief, ik heb dat nog nooit gedaan etc. Stop!

Wat geeft jou voldoening? Je zult merken dat als je buiten je eigen vertrouwde kaders gaat denken dat je iets ontdekt waarvan je nooit had gedacht dat je het in je had. Een hobby helpt wel als het jou voldoening geeft. Waar het om gaat is dat je je hoofd helemaal leeg maakt en ontspant. En ja, tuurlijk moet je het wel een beetje leuk vinden.

Hobby ideeën: schilderen op nummer

Over voldoening gesproken trouwens. Heb je al eens nagedacht om te schilderen op nummer met canvas? Met schilderen op nummer kom je niet onbeslagen ten ijs. Op elk vel papier zijn de nummeringsvakken al ingevuld. Het enige wat jij hoeft te doen, is deze in te kleuren met de bijgeleverde verf. Je zou spreekwoordelijk kunnen zeggen: ‘Een kind kan de was doen’.

Schilderen op nummer dieren

Wizardi schilderen op nummer - Pauwen - 50 x 40 cm
Sluiten

Schilderen op nummer pauwen

Canvas doek op frame 50 x 40 cm
Wizardi schilderen op nummer - Panter - 40 x 50 cm
Sluiten

Schilderen op nummer panter

Canvas doek op frame 40 x 50 cm
Wizardi schilderen op nummer - Dreamcatcher - 50 x 40 cm
Sluiten

Schilderen op nummer dreamcatcher vos

Canvas doek op frame 50 x 40 cm

Toch moet je ook hier rekening houden dat je alle vakjes met de juiste kleur inkleurt. Een tip daarbij is om per kleur alles in te kleuren totdat de verf op is, om vervolgens per kleur alles in te kleuren.
En het mooiste is, je ziet snel resultaat. En niet allerminst: ‘Zo ervaar je meer voldoening’.

Met de schilderen op nummer sets van Wizardi haal je alles in huis om direct ongestoord thuis lekker te gaan hobbyen.

Maak kennis met schilderen op nummer canvas

Wat is er nou mooier dan op canvas te schilderen. Je hoeft geen frame of lijst te kopen en als je klaar bent kun je het schilderij op nummer direct ophangen. Hierbij een greep uit ons aanbod.

Schilderen op nummer bloemen

Wizardi schilderen op nummer - Klaprozen - 40 x 50 cm
Sluiten

Schilderen op nummer klaprozen

Canvas doek op frame 40 x 50 cm
 33,99 Dit artikel wordt vernieuwd en is weer leverbaar vanaf 23 maart 2020 - Je kunt alvast een exemplaar reserveren, je hoeft nog niet te betalen.

Wizardi schilderen op nummer - Wilde bloemen boeket - 50 x 40 cm
Sluiten

Schilderen op nummer wilde bloemen boeket

Canvas doek op frame 50 x 40 cm
 33,99 Dit artikel wordt vernieuwd en is weer leverbaar vanaf 23 maart 2020 - Je kunt alvast een exemplaar reserveren, je hoeft nog niet te betalen.

Sold out
Wizardi schilderen op nummer - Overvloed aan bloemen - 50 x 40 cm
Sluiten

Schilderen op nummer overvloed aan bloemen

Canvas doek op frame 50 x 40 cm
 32,99

Schilderen op nummer landschappen

Wizardi schilderen op nummer - Strandwandeling - 50 x 40 cm
Sluiten

Schilderen op nummer strandwandeling

Canvas doek op frame 50 x 40 cm
Wizardi schilderen op nummer - Driemaster zeilschip - 50 x 40 cm
Sluiten

Schilderen op nummer driemaster zeilschip

Canvas doek op frame 50 x 40 cm
 33,99 Dit artikel wordt vernieuwd en is weer leverbaar vanaf 23 maart 2020 - Je kunt alvast een exemplaar reserveren, je hoeft nog niet te betalen.

Wizardi schilderen op nummer - Bergtoppen - 40 x 50 cm
Sluiten

Schilderen op nummer bergtoppen

Canvas doek op frame 40 x 50 cm

Deze sets zijn de meest complete sets die je van schilderen op nummer en diamond painting kunt vinden. Bij het inkopen van onze producten let Hobby&Co erop dat een product pas kans maakt als we dit zelf uitgebreid getest hebben. En als onze klanten dit product aanbevelen.

Waar moet een product aan voldoen?

 • Is het pakket compleet of moet je er nog bij wijze van spreke nog 10 dingen bij kopen?
 • Zit er een Nederlandse handleiding bij?
 • Wat voor bijproducten zitten er in de pakketten?
 • Kan je er direct mee aan de slag?
 • Wordt je er vrolijk van?
 • Is het te doen qua moeilijkheidsgraad?
 • Hoe is de prijs/kwaliteitverhouding?
 • Hoe ziet de algemeen look and feel eruit?
 • Hoe worden producten verpakt?
 • Als we bovenstaande punten met een ‘ja’ kunnen beantwoorden dan maakt het product een kans.

Hobby ideeën: Diamond painting

In tegenstelling tot veel namaak merken uit China waarbij diamond painting steentjes los in zakjes worden verzonden zonder doos. Is dat niet hetgeen wat onze klanten van ons verwachten.

We geven 1 voorbeeld. Bij elke diamond painting schilderij set zijn de kleuren ingepakt in hersluitbare zakjes. Als je namelijk gaat diamond painting en je wilt alles opbergen en je hebt nog geen opbergdoosje aangeschaft. Dan is er niets frustrerender als de zakjes waarin de strass diamond steentjes zitten losschieten en alle kleuren door elkaar liggen. Een hobby moet leuk en ontspannend werken en anders werkt dit averechts. Daarom vindt je hieronder een korte lijst met wat er in elk pakket zit.

 1. Zelfklevende canvas doek met patroon
 2. Meer dan voldoende kleuren glimmende “diamantjes” (20% extra)
 3. 2 kunststof bakjes
 4. Diamond paint pen
 5. Droge wax
 6. RVS pincet
 7. Genummerde gripzakjes
 8. Nederlandstalige instructies

Bekijk hieronder de leukste Diamond painting voor volwassenen!

Diamond painting dieren

Diamond painting voor kids

Ook voor de jongste onder ons hebben we diamond painting setjes. Deze leuke sets zijn eenvoudiger te maken qua kleurgebruik en diversiteit. Maar ook als je voor het eerst gaat diamond painting zijn dit prima sets om ermee kennis te maken. De diamond painting sets van Wizardi vanaf 7 jaar zijn kleiner dan de A4 of de grotere sets.

Diamond painting op hout

Durf jij de uitdaging aan? Bekijk dan ons complete aanbod met alle diamond painting sets van Wizardi.

Diamond Painting Shop bekijken