FSC Keurmerk Hobby&Co

FSC-Keurmerk Hobby&Co
Hobby&Co is door FSC Nederland gemachtigd om duurzaam geproduceerde producten met het FSC-Keurmerk te promoten.
Een groot deel van onze bouwpakketten is gemaakt van hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Door te kiezen voor FSC-gecertificeerde producten draag je bij aan het behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Deze producten zijn in onze webshop te herkennen aan het FSC-logo.

Let op het FSC-Keurmerk als je houten producten wilt kopen die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. Er zijn helaas webshops actief die doen alsof ze het FSC-gecertificeerde houten bouwpakketten in hun assortiment hebben door onrechtmatig gebruik te maken van de FSC trademarks.

Daarnaast bieden ze een laagste prijsgarantie met zogenaamd gelijkwaardige houten bouwpakketten. Trap hier niet in, je wordt als klant misleid en ontvangt uiteindelijk producten die zijn gemaakt van fout hout van zeer slechte kwaliteit en zonder het FSC-Keurmerk.

Hobby&Co is dé webshop in Nederland met het grootste assortiment houten bouwpakketten gemaakt van hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en heeft voor de promotie van deze producten een eigen FSC licentiecode voor promotioneel gebruik van het FSC-keurmerk. Ons streven is om uitsluitend houten bouwpakketten uit verantwoord beheerde bossen in te kopen.

Zie je een website met het FSC-logo? Vraag dan altijd naar de FSC licentiecode of check deze bij FSC Nederland. Bekijk onze registratie op http://info.fsc.org/nonholder.php.

fsc_institutional_webbanner2
Verantwoord bosbeheer
Wist je dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Dit gebeurt vooral in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Daarnaast is 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken.

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelt FSC op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

Gebruik dus FSC!
Door FSC te gebruiken, draag je direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Omdat je het bos op deze manier economische waarde geeft, zorg je ervoor dat het behouden blijft. En dat is belangrijk, want je wil toch ook eeuwig blijven genieten van zowel onze bossen als van de natuurlijke producten hout en papier?

fsc-forest
Bron: www.fsc.nl
Meer informatie: www.fsc.nl