Nieuws

Een spreekbeurt onderwerp voor groep 8

tip voor een spreekbeurt groep 7

Klantfoto Hollandse molen houten bouwpakketWaar moet een goede spreekbeurt aan voldoen? Het onderwerp van jouw spreekbeurt moet allereerst je interesse hebben anders is het kansloos. Dus ga jezelf te rade of je iets hebt met gebouwen en geschiedenis. Ben jij die jongen of dat meisje die graag alle plekken van de wereld graag zou willen zien? Lees dan verder.
Een leuk idee voor een spreekbeurt kan best lastig zijn. Je wilt tenslotte onbeslagen ten ijs komen voor jouw meester/juf en vooral je vriendjes en vriendinnetjes. Als je in groep 8 een spreekbeurt gaat geven ben je al gewend aan het geven van meerdere spreekbeurten. Zo ook jouw juf of meester. Daarom is het belangrijk dat je je goed verdiept in de materie en een leuk en inspirerend verhaal hebt.

Verdiep je in de geschiedenis

Raak je niet uitgepraat over Parijs? Vertel wat leuks over deze mooie stad en de Eiffeltoren! Sla je slag met het houten bouwpakket Eiffeltoren. Dit monument van Frankrijk is een van de beroemdste gebouwen ter wereld. Wist je dat de Eiffeltoren 317 meter hoog is tot de vlaggenstok? De toren kenmerkt zich door vier poten en de smal naar boven lopende vorm. Deze gigantische toren weegt wel tot 7300 ton exclusief constructie!
Eiffeltoren – Houten bouwpakketVoor de officiele bouw van deze toren gaan we 130 jaar terug in de tijd. Om precies te zijn 130 jaar geleden in 1887. De bouw van dit megaproject duurde 2 jaar waarbij de officiele opening op 6 mei 1889 plaatsvond. Om je spreekbeurt te bekrachtigen knutsel je eenvoudig met de stap voor stap nummeringssysteem jouw eigen Eiffeltoren.
Je kunt deze 3D Eiffeltoren eventueel naar smaak verven. We raden je aan om alle onderdelen vast te lijmen. Je wilt tenslotte niet dat jouw bouwset uit elkaar valt tijdens je spreekbeurt. Dit bouwpakket is geschikt voor de leeftijd vanaf 7+ -99 jaar.

Dromen over de Taj Mahal

Sinds 1983 behoort de Taj Mahal tot het werelderfgoed van UNESCO. Een enorm mausoleum van wit marmer, gebouwd in Agra tussen 1631 en 1648 op bevel van de Mughal keizer Shah Jahan ter herinnering aan zijn favoriete vrouw, de Taj Mahal is het juweel van de moslim kunst in India en een van de universele bewonderde meesterwerken van het UNESCO werelderfgoed. Een rijke historie en handige informatie om te benoemen voor je spreekbeurt.

3d taj mahal

Stap voor stap handleiding

Dichterbij huis

Wil je een onderwerp dichterbij huis kiezen? Nederland telt op dit moment 10 werelderfgoederen. Onder meer de Molens van Kinderdijk-Elshout. Zelfs Hobby&Co heeft een eigen houten 3D molen verkrijgbaar. Knutsel deze in elkaar, verf de vlag van Nederland er op en praten maar voor de klas! Hieronder vindt je nog meer inspirerende beroemde gebouwen als tip voor je spreekbeurt.

Iets wat jouw juf of meester zal aanspreken…

Vergeet bij je spreekbeurt niet te vermelden dat alle houten gebouwen gemaakt zijn van gecertificeerd FSC hout. FSC houten speelgoed van Hobby&Co is vervaardigd uit duurzaam bosbeheer. Hobby&Co heeft hiervoor een eigen licentienummer van FSC Nederland. Veel succes met je spreekbeurt!

Bekijk alles
Designed door Freepik