Cadeautips

Duurzaam houten speelgoed voor het basisonderwijs

duurzaam houten speelgoed onderwijs

[share title=””]

Creëer een uitdagende leeromgeving

Kinderen in het basisonderwijs vinden spelen vaak het leukste wat er is. Sommige kinderen zijn snel afgeleid en hebben moeite om taken af te ronden, terwijl andere kinderen gewoon blij zijn dat ze iets speciaals zelf in elkaar hebben gezet. Vol trots vinden ze het dan ook leuk om het hun bouwwerkje aan de juf, meester, papa of mama te laten zien. Speciaal voor deze groep kinderen kan knutselen met hout een leerzaam alternatief tijdverdrijf zijn naast de theoretische vakken.

Kinderen leren in oplossingen te denken

Logisch nadenken en in oplossingen denken kun je leren. Creëer een uitdagende spelomgeving voor kinderen in het basisonderwijs. De houten 3D bouwpakketten van Hobby&Co bieden kinderen een doel, traint de hersenen en kan naar gelieve gelijmd, geverfd en eventueel vernist worden.


In dit blog vind je een overzicht van duurzame houten bouwpakketten gemaakt van FSC hout te herkennen aan het label op de afbeeldingen. Hiermee maken kinderen in het basisonderwijs ook kennis met de gedachte achter het product. Iets wat voor juffen een meesters op school leuk en leerzaam is om uit te leggen dat je op een verantwoorde wijze met de natuur om moet gaan.

Leuk idee om te doen in de klas

Hoewel je met deze houten bouwpakketten kinderen leert zelfstandig te handelen, leren kinderen hierdoor ook samenwerken. Zo kunnen ze elkaar helpen om de juiste onderdelen in elkaar te zetten en kunnen ze ideeën uitwisselen hoe zij het bouwpakket kunnen verven.
Leuk voor een schoolopdracht voor op een vrijdagmiddag, knutseldag voor op dierendag, Koningsdag, verjaardag van de juf of meester, terugkomdagen na de vakantie, Halloween knutsel ideeën, bij speciale thema’s of voor een origineel idee voor een spreekbeurt op school.


Informatie voor scholen
De Bouwpakketten van Hobby&Co zijn educatief, leerzaam en creatief en daarom zeer geschikt voor gebruik bij schoolprojecten, ouderen activiteiten, recreatie en creatieve knutselactiviteiten voor kinderen. Wilt u grotere aantallen bestellen voor uw school, bedrijf of instelling? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan en profiteer van extra korting.

[button size=”small” style=”alt-button secondary” text=”Bekijk alle 3D bouwpakketten” link=”https://www.hobbyco.nl/product-categorie/alle-bouwpakketten/fsc-houten-bouwpakketten/”] 
[blog_posts posts=”6″ type=”slider” columns=”3″ image_height=”200px” show_date=”true”]