Cadeautips

Dino knutselen op Dierendag

dinosaurus-maken1

[share title=””]
Dierendag tip – Het is nog een beetje vroeg, maar dinsdag 4 oktober 2016 is het weer Dierendag in Nederland! Wat is er dan cooler om op school dino’s van hout te knutselen en te verven. Hobby&Co heeft alvast zelf de stoute schoenen aangetrokken en een bouwpakket in elkaar gezet. Ook omdat wij jou willen laten zien dat een houten bouwpakket in elkaar kunt knutselen helemaal niet zo moeilijk is.

Stap 1:
Er zijn vele soorten dinosaurussen in onze webshop verkrijgbaar. Wij hebben gekozen voor de dino Velociraptor. Dit houten bouwpakket is stoer, leuk, en een eenvoudig bouwpakket om mee te beginnen. Tevens is er ook een bouwpakket Velociraptor XL verkrijgbaar.

Haal de verpakking uit elkaar. Begin met de “mooie” kant van het hout, en leg deze naast elkaar. Je kunt de verfkleur kiezen die jij wilt. Wij kozen voor ervoor om de “mooie” kant met rood en blauw te vermengen. De acrylverf hoef je niet te verdunnen overigens.

dino-knutselen-van-hout
Stap 2:
Met het bijgeleverde penseel van de acrylverf set verf je elk stukje totdat je een dekkende laag krijgt. Laat de verf 25 minuten op kamertemperatuur drogen.
dino-knutselen2
Stap 3:
Draai de verfplaten om en begin de achterkant te verven in een kleur naar keuze. Voor het mooiste resultaat kies je voor 1 kleur voor de en achterkant. Laat de verf nu ook weer 25 minuten drogen.
dino-van-hout
dino-knutselen
Stap 4:
Gebruik de handleiding van jouw houten bouwpakket naar keuze. Voor sommige bouwpakketten is er geen handleiding. Wel kun je deze eenvoudig volgen via een nummeringssysteem welke standaard bijgeleverd is bij ieder bouwpakket. De handleiding voor deze houten dino telt 48 pagina’s. Dit lijkt lang maar valt echt reuze mee. De stappen zijn logisch en je kunt met de muis door de pagina’s heen en terug bladeren.

Jurassic Park op de eettafel….

houten-bouwpakket-velociraptor1
Tip: lijm pas de onderdelen aan elkaar als je zeker bent dat jij tevreden bent met het resultaat.
houten-bouwpakket-velociraptor3

Het houten bouwpakket dinosaurus Velociraptor begint al vorm te krijgen….

houten-bouwpakket-velociraptor4
Door te werken met 2 kleuren krijg je nog meer diepte bij jouw bouwpakket! Zo zie je maar dat je geen kunstenaar hoeft te zijn want dat zijn wij ook niet:)
houten-bouwpakket-velociraptor2

Het eindresultaat na 2 uur knutselen

dinosaurus-maken3
Tip: knutsel idee voor op school met Dierendag
dinosaurus-maken2
De krekels in het gras zijn nu wel bang denk ik…
dinosaurus-maken
Je kunt jouw houten bouwpakket op elke plek plaatsen om een mooi shot te fotograferen. Gebruik een park, bos of gewoon lekker in je eigen tuin. Wees creatief!
dinosaurus-maken1
We hopen dat je plezier hebt gehad bij het lezen van ons blog. We zijn erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Heb jij een houten bouwpakket bij Hobby&Co gekocht? Laat een review achter, verf jouw bouwpakket en maak kans om jouw aankoopbedrag terug te winnen!

[button size=”medium” style=”alt-button secondary” text=”Bekijk alle dino’s” link=”https://www.hobbyco.nl/product-categorie/dieren/dinosaurussen/”]