Nieuws

4x DIY Foam + Silk Clay® knutselen met Pasen

knutselen pasen bovenbouw

Hobby&Co: kleipakket – Funny Friends – Chelsea het kuiken

Knutselen met Pasen; Wat te doen met Pasen? Met behulp van deze 4 DIY ideeën breng je jouw huis helemaal in de sfeer voor de Paasdagen. Wil jij er op je paasbest uitzien? Start met knutselen. Daarnaast is met Pasen knutselen een leuke activiteit voor het gezin en de kinderen. Doe hier je inspiratie op en ga direct aan de slag! In dit blog daarom 4x DIY foam en silk clay voorbeelden om te knutselen met Pasen. Weinig tijd? Bekijk de korte filmpjes om een impressie te krijgen.

Hobby&Co Paascadeautjes

Wat is nou foam en silk clay? Deze twee kleisoorten hebben dezelfde eigenschappen:

Buigzaam
Zelf hardend
Zachte en lichtgewicht klei
Textuur blijft na het drogen zacht/rubberachtige textuur behouden
Hierdoor ook zeer geschikt voor kinderen zonder dat ze veel kracht hoeven bij te zetten.

Foam klei is vergelijkbaar met Fimo klei soft

Foam clay is dus vergelijkbaar met Fimo klei soft. Het is zelf hardend boetseermateriaal met kleine balletjes. Ideaal voor het bedekken van vormen om verschillende hobbymaterialen zoals bijv. piepschuim, hout, kunststof. Alle kleuren zijn met elkaar te mengen.

Kneed de klei voor gebruik goed door. En wees gerust je hoeft niet heel lang door te kneden totdat de foam clay warm is. De droogtijd varieert van 1 tot 3 dagen afhankelijk van het model en de dikte.

Hoe bewaar je deze hobby klei?

Bewaar ongebruikte klei luchtdicht. Het beste is om de klei wel goed dicht af te dekken. (bijv. in een plastic boterhamzakje en dan in een plastic box(lunchbox) anders wordt de klei hard als je deze niet gebruikt. De restjes kun je altijd bewaren voor als je een lichaampje maakt of zo, en dan een goede kleur eromheen vouwen.

Schattige Paasfamilie knutselen

7x DIY paaseieren schilderen!